Bart Candel

Met mijn brede muzieksmaak word ik van alle kanten beïnvloed. Hierdoor denk ik niet te veel in kaders. Belangrijk voor mij is dat muziek een gevoel oproept. Dit delen met het publiek, is het mooiste wat er is!

Vanaf mijn zesde drum ik al in bands. Stijlen als Funk, Pop, Rock, Fusion zijn allemaal bekend terrein voor mij. Vanaf het prille begin is muziek mijn ambitie en mijn leven! In 2009 begon ik daarom met studeren aan de Fontys Rockacademie. Ik deed veel ervaring op en speelde o.a. met Bertus Borgers, Saskia Laroo, Alexander Beets, Thomas Berge, Ruud Hermans, John Verhoeven en Stevie Ann. In het vierde jaar werd ik door mijn opleiding en TAMA drums, samen met een paar andere medestudenten, genomineerd voor de TAMA-Award voor ’meest veelbelovende drummer van de Rockacademie’. Ik won hem niet, maar was vereerd! In 2015 studeerde ik af als sessiemuzikant.

Docenten die mij tot op de dag van vandaag geïnspireerd hebben: René Creemers, Florian Hoefnagels, Koen Lieckens, Arthur Lijten, Bart Nederhand, Chris van de Vijfeijke, Jeroen Vrolijk e.v.a.!

Buiten de rol van uitvoerend muzikant, heb ik ook op andere vlakken ervaring binnen de muziek. Zo maakte ik in 2008 al deel uit van de jeugdjury van TROMP International Music Competition, om daar internationale strijkkwartetten van hoog niveau te mogen beoordelen. Ook mocht ik twee keer jureren voor de Kunstbende in de regiofinale Brabant.

Ik geef Drum- en Cajon-lessen aan beginners en gevorderden van jong tot oud, ik speel regelmatig  met de band Voltage met frontman Dave Vermeulen (finalist TVOH 2016). (Clubshows, Paaspop, Zwarte cross, AFAS LIVE, Bierpop, Popronde e.v.a. plekken hebben we gespeeld). Daarnaast speel ik met Dwaalkat (Pop/Theater) in theaters en festivals (Muziekprijs Theaterfestival Boulevard, Rabo Talentenconcours 2015-2016).

icoon-drums

drums

Andere docenten